CHP Den Kürt Sorunu Açıklaması

 CHP Den Kürt Sorunu Açıklaması

03.08.2020 - 10:45

Güncelleme : 03.08.2020 - 10:45

CHP yeni bir Kürt raporu hazırlıyor CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, partisinin yeni bir Kürt raporu hazırladığını duyurdu.

 

Rapora ilişkin açıklamada bulunan Tanrıkulu, “Sadece bir söylem olarak değil, bir ilişki biçimi açısından bir perspektif ortaya koymaya çalışıyoruz. Kürt seçmeni CHP’de nasıl tutabiliriz, ittifak ya da kritik bir seçimde CHP’ye oy vermelerini nasıl sağlarız, bunun çabası içindeyiz” dedi.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında CHP’li Sezgin Tanrıkulu ile konuştuğunu söyledi ve onun açıklamalarına yer verdi.

Tanrıkulu’nu kaynak göstererek CHP’nin Kürt seçmenin oylarını kazanabilmek için rapor hazırladığını söyledi.

Selvi’nin Hürriyet’te yayımlanan köşe yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Sezgin Tanrıkulu, CHP’nin Kürt raporunu anlattı”

“CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile CHP’nin yeni Kürt raporunu konuştuk. Sezgin Tanrıkulu 2015 raporunun hazırlanmasında da çok etkindi. Ayrıca yeni raporun hazırlanma sürecinde de devrede olan isimlerden birisiydi. Çünkü Sezgin Tanrıkulu, CHP ile Kürt seçmen arasında köprü olan isimlerden.

Sezgin Tanrıkulu, ‘Bir Kürt raporu üzerinde çalışılıyor. Raporlar toplandıktan sonra ortak bir rapor haline dönüştürülecek. 2015 raporunda CHP’yi aşan önemli tespitler vardı. 22 soru-22 cevap olarak yayınlamıştık. CHP ile Kürt seçmen arasındaki ilişkiyi canlı tutabilme adına 2015 raporunu güncelleyip, sürekli çalışılan bir rapor haline getireceğiz. Sadece bir söylem olarak değil, bir ilişki biçimi açısından bir perspektif ortaya koymaya çalışıyoruz. Kürt seçmeni CHP’de nasıl tutabiliriz, ittifak ya da kritik bir seçimde CHP’ye oy vermelerini nasıl sağlarız, bunun çabası içindeyiz’ dedi.

CHP’nin yeni Kürt raporu ve HDP ile girilen süreç dikkatle takip edilmeyi gerektiriyor.”

Tanrıkulu’nun açıklamalarının, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen hafta yapılan CHP 37. Kurultayı’nda söylediği ”Kürt sorununu biz çözeceğiz, Meclis’te çözeceğiz” açıklamasının ardından gelmesi dikkat çekti.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın